Shop
Ion Cioaba -1

Rromi în comunism. La mulţi ani, Tovarăşe Secretar General al Partidului Comunism Român

Descriere Produs

Cu ocazia zilei de naştere, Ion Cioabă i-a trimis lui Nicolae Ceauşescu o scrisoare de felicitare.

,,Anul acesta sărbătoarea prilejuită de aniversarea zilei Dumneavoastră de naştere se adaugă entuziasmului şi bucuriei cu care noi, împreună cu întregul popor român, cinstim realegerea Dumneavoastră în înaltele responsabilităţi de Secretar general al Partidului Comunism Român şi de Preşedinte al Frontului Democraţiei şi Unităţii Socialiste. Pentru noi toţi, locuitori şi cetăţeni ai României, prezenţa dumneavoastră la cârma partidului şi a statului este cea mai deplină garaţie a bunăstării şi a fericirii întregului popor, este chezăşia dorinţei fiecăruia dintre noi de a avea un viitor tot mai bun, într-o ţară bogată şi independentă, într-o societate în care dreptatea, omenia şi binele socialismului şi al comunismului constituie drepturile tuturora şi ale fiecruia în parte, în mod egal, echitabil, fără deosebire de naţionalitate.’’ (Sibiu, 23 ianuarie 1980, Centrul de documentare Nicolae Gheorghe, Fond: Nicolae Gheorghe, Dosar. Memorii şi Scrisori către autorităţi)

,,Ca un omagiu adus Dumneavoastră, fiul cel mai iubit al poporului român, vieţii dumneavoastră de necontenit şi rodnică luptă revoluţionară, vă rugăm să primiţi din partea mea şi a familiei mele traducerea biografiei Dumneavoastră în limba neamului nostru, limba ţiganilor căldărari! Am lucrat la această traducere cu multă dragoste, gândindu-ne că forma cea mai înaltăde preţuire faţă de un om cu o viată atât de bogată cum este viaţa dumneavoastră, este cunoaşterea acestei vieţi, a modului exemplar de dăruire şi de luptă în slujba idealului comunist  şi a valorilor naţionale, o viaţă de credinţă neclintită pe pământul României. Învăţămintele unei astfel de vieţi exemplare merită şi trebuie să fie cunoscutăde toţi oamenii de bună credinţă de aici, din patria noastră şi de pretutindeni.

Muncind la traducerea biografiei dumneavoastre am înţeles că indifernet de limba în care este scrisă cartea vieţii Dumneavoastră, sensurile majore şi învăţămintele destinului Dumneavoastră sunt aceleaşi pentru toţi oamenii muncii,pentru toţi cei care simt în inima lor .

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care scrie un comentariu “Rromi în comunism. La mulţi ani, Tovarăşe Secretar General al Partidului Comunism Român”

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 Nicolae Gheorghe

Log in with your credentials

Forgot your details?